Sökmotoroptimering & webbutveckling

Tar dig till toppen

13. februari 2017 14:55
by Tomas Axelsson
0 Kommentarer

I helgen fyllde jag 15 år (inom sökmotoroptimering)

13. februari 2017 14:55 by Tomas Axelsson | 0 Kommentarer

I helgen (den 11:e Februari för att vara exakt) som var fyllde jag 15 år som leverantör inom sökmotoroptimering, usch så gammal man känner sig! Det har dock varit väldigt roligt då tiden bokstavligen har flugit fram! Nu känns det dock som cirkeln har slutit sig, på något vis är jag tillbaka där jag började genom att återigen bygga upp en nytt företag. Historien är som sådan att jag den 11:e Februari 2002 var delägare i ett bolag som sedan några år hade sysslat med att göra ett CMS som även klarade e-handel och som hade kommit idén att även leverera sökmotoroptimering. Jag var personen som fick sätta igång leveransorganisationen som skulle sköta leveransen av SEO, vår första kund var ett företag som hette Aktiv AB. På den tiden fanns det inte så mycket information att tillgå på internet om hur man skulle göra, det fanns också väldigt, väldigt få verktyg så jag fick uppfinna och programmera det mesta själv. Jag byggde en databas över kunder, gjorde ett verktyg som kollade rankingen och även lite senare var jag med och utformade statistikverktyg, väldigt basalt, extremt långt från Google Analytics men det gav ändå mycket erfarenhet som jag har nytta av än idag. Att jobba med sökmotoroptimering 2002 hade helt andra utmaningar än idag, det fanns knappt några konkurrenter, de jag minns mest från den tiden är Jajja. Det fanns kanske totalt fem specialiserade leverantörer i hela landet, även om det då liksom idag fanns en och annan webbdesigner eller webbhotellsleverantör som påstod sig bemästra konsten.

För att göra en lång historia kort så gick det väldigt bra med leveransen och jag (med hjälp av många duktiga kollegor, ingen nämnd ingen glömd) har fortfarande rekordet i att ligga etta på ordet "sökmotoroptimering" på Google, fyra och ett halvt år är det om jag räknat rätt. Bolaget jag och min kompis John Bredal drev såldes 2007 till ett företag som på den tiden hette Eastpoint AB och som efter det har bytt namn ett par gånger (numer heter dom Oniva Online Group Europe AB), där var jag verksam som CTO fram till våren 2016, för att sedan ta en kortare paus och som jag nämnt tidigare här i bloggen åter starta ett bolag inom digital marknadsföring vid namn High End Media Group AB.

Jag kommer fortsatt fira den 11:e Februari då det datumet på många sätt har påverkat mitt liv, jobbet har gjort att jag har fått lära känna många intressanta människor och vara med om många kul saker. Vi hörs igen om ett år, då ska jag berätta mer om historien, men jag kommer även kunna berätta mer hur det går med High End Media Group AB.

Lägg till kommentar

biuquote
  • Kommentar
  • Live överblick
Loading